No description available.

Na konkursu za dramski tekst Društva učitelja Republike Srpske povodom Dana učitelja, dvije prve nagrade osvojile su učiteljice iz Novog Grada.
Prvo mjesto osvojila je Milena Đorojević, učiteljica u Osnovnoj školi "Sveti Sava" a nagrađenim tekstom željela je, kako navodi, ukazati na važnost učitelja u vaspitanju i obrazovanju djece.

"Tekstom kroz koji se provlači igra `leti, leti` koju djeca izvode u prvom razredu čak i u vrtiću, iznijela sam probleme s kojima se susreću djeca - simpatije, nestašluci i sve što nama izgleda kao sitni problem ali njima u tom uzrastu nije. Kroz to je prikazana i uloga učiteljice koja ne samo da pokušava da razriješi probleme već i da uputi i ostale učenike da se uključe i da zajednički u učionici pomognu da se razriješe". rekla je Đorojevićeva.

Ona kaže kaže da je nagrađena priča a za nagradu je potrebno da dobitnici pripreme izvođenje na manifestaciji "Dani učitelja" koja će biti održana 7. i 8. oktobra.

Đorojevićeva je vodila školsku dramsku sekciju, u saradnji sa Kulturno- obrazovnim centrom a sa koleginicom Snežanom Stjepanović osnovala je Dramsko lutkarski studio "Zvončica" koji je radio četiri godine.

Dobitnik je Svetosavske nagrade, nagrade za inovativne prakse koju dodjeljuje Centar za obrazovne inicijative "Step by step" i srebrne plakete opštine Novi Grad.

No description available.
Drugu nagradu osvojila je učiteljica u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" Branka Medić koja je u tekstu obradila likove iz bajki.

"Likovi imaju izokrenutu priču, bune se i žele da izmijene svoje uloge koje imaju već godinama. Sve je dočarano na humorističan način", objasnila je ona.

Medićeva kaže da je bila iznenađena i obradovana nagradom.

"Drago mi je zbog učenika koji će imati priliku za nastup i za predstavljanje naše škole. Meni je nagrada priznanje za rad i kreativnost", ističe ona.

Medićeva kaže da za školske priredbe piše tekstove jer voli da djeca igraju likove koji im odgovaraju.

No description available.

Ona se zalaže da kod svojih učenika razvije naviku da čitaju i da zavole knjige.