Кошаркаши новоградске Слободе '73 остварили су другу побједу у Првој лиги Републике Српске. Екипа Дејана Кукавице је, након узбудљиве и неизвјесне завршнице, славила тријумф у Бањалуци против Академије Борац са 74:72 у оквиру 6.кола.
Након првих 20 минута игре, домаћи тим је на одмор отишао са 9 поена предности, али је потом услиједила сјајна трећа четвртина новоградског тима, који је дошао до вођства и на крају, након много напетости, успио да слави са два поена разлике.
Одлучујуће поене потигао је сјајни Урош Подрумац, који је на неких 15 секунди до краја погодио тројку са 8 метара за 73:72 за свој тим, што се испоставило као недостижно за бањалучки тим. Домаћи су након тога имали напад и нису успјели да поентирају, па је пред звук сирене за крај гсотујући тим имао два слободна, од које је једно реализовано за коначних 72:74.
Слободу су до побједе предводили Урош Подрумац са 19, Сергеј Бабић са 14 и Петар Терзић са 12 поена. У пораженом тиму са 20 поена издвојио се Кристијан Атељевић.
Новоградски кошаркаши након шест одиграних кола имају скор од 2  побједе и 4 пораза, налазе се на 7.мјесту, а у сљедећем колу су домаћини бијељинском Раднику.