U Srednjoškolskom centru "Đuro Radmanović" Novi Grad su nam rekli da se u ovoj školi učenici osposobljavaju za posao i za nastavak školovanja.

Učenicima je osim teorijskog dijela , organizovana i praktična nastava.

Za ugostiteljska zanimanja školuje se  45 učenika, u trećem razredu je 13 kuvara i četiri konobara a u drugom razredu 16 kuvara i 12 konobara.

Nastavnica praktične nastave za kuvare Dušica Čulić kaže da su učenici zainteresovani da steknu nova znanja, neki od njih će po završetku školovanja početi raditi  dok će neki nastaviti školovanje.

Nastavnica ugostiteljske struke predmeta Emili Rihani smatra da učenici tokom školovanja steknu dovoljno znanja i vještina za uspješan rad.

Za zanimanje tehničar informacionih tehnologija u SŠC "Đuro Radmanović" školuje se 50 učenika drugog i trećeg razreda.

Profesor Aleksandar Petić kaže de se učenici tokom školovanja upoznaju sa radom na računaru, veb tehnologijom i drugim znanjima koja su u vezi sa radom na internetu.

On kaže da se radi o perspektivnom zanimanju.

Za zanimanje fizioterapeutski tehničar školuju se 24 učenika koja imaju priliku da praktična znanja pokažu u opremljenom edukativnom centru.

Profesorica Teodora Veletanlić kaže da učenici koji su odabrali ovi zanimanje poslije četiri godine imaju zanat u rukama i dobru osnovu za nastavak školovanja.

U SŠC "Đuro Radmanović" školuje se i 27 varilaca , 10 automehaničara te osam alatničara.

Nastavnik praktične nastave Adis Crnkić smatra da sa ovim zanimanjima učenici neće imati problem da nađu zaposlenje kako kod nas tako i u inostranstvu.